×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 126 niet laden

Werkgroep Toerisme aan de slag

toerisme

 

Bij het thema Toerisme van de ‘visie voor Marken op de toekomst’ zijn een aantal knelpunten gesignaleerd die te maken hebben met gastvrijheid en samenwerking. Alle partijen die daarbij betrokken zijn, zoals bedrijven, bewoners en overheden, moeten aan de slag om tot een betere balans tussen wonen en werken op Marken en de bezoekers aan Marken te komen. De werkgroep Toerisme van de Eilandraad heeft voorafgaand aan het nieuwe toeristenseizoen reeds de volgende acties opgepakt en/of bepaalde zaken in werking gezet:

  1. De samenwerking tussen ondernemers die op Marken zijn gevestigd gestimuleerd en hen gewezen op kansen van samenwerking met verenigingen op Marken. Tegelijkertijd deze verenigingen zelf gewezen op de meerwaarde die het toerisme kan bieden. Het evenement “Lekker Marken” is een goed voorbeeld van deze samenwerking en meerwaarde.
  2. Samen met stichting Promotie Waterland een onderzoek gedaan naar een geschikte invulling van het toilet/douche gebouw op de Haven. Er wordt binnenkort een voorstel bij de gemeente Waterland neergelegd voor een informatiepunt. Meer nieuws hierover volgt de komende weken.
  3. Gemeente Waterland is voornemens het infopaneel op het parkeerterrein te vervangen en daarvoor is onze input gevraagd. Met de nieuwe informatie kunnen toeristen beter zien wat voor aanbod er is op Marken. Ook worden er meerdere routes getoond met als doel het gedeelte Kets-Haven minder te belasten.
  4. Een eerste gesprek gevoerd met de eigenaren van Tours & Tickets en Marken Express vanwege het negatieve imago op Marken van deze toeristische ondernemers. Beide bedrijven vinden het vervelend dat zij een negatief imago bij de Markers hebben en dat pogingen om dat te veranderen niet echt helpen. Uit het gesprek blijkt dat 30% van de gasten bij de Marken Express georganiseerd reizen. De andere 70% zijn individuele gasten of kleine groepjes die in Waterland verblijven. Bij Tours & Tickets boekt 50% van de gasten een korte ‘Holland Tour’ waarbij de gasten begeleid worden door een Tours & Tickets gids in een rode jas. De andere 50% van de gasten hebben meer tijd, worden in kleinere aantallen begeleid door een gids die geen rode jas draagt. Afgesproken is dat binnenkort de voorzitter van de werkgroep toerisme, samen met een aantal bewoners van de Kets, in gesprek gaan met de coördinator van de gidsen van Tours & Tickets om de knelpunten te bespreken en waar mogelijk afspraken te maken.

Afdrukken   E-mailadres