Presentatie regels omtrent Toerisme door de Eilandraad

presentatieDinsdag 7 maart presenteerde de Stichting Eilandraad Marken (Eilandraad) de regels omtrent toerisme zoals deze in het convenant toerisme zijn opgenomen aan alle gidsen van Tours & Tickets.

Op uitnodiging van Tours & Tickets waren Cees van Altena en Barbara Knoote (nieuw bestuurslid) aanwezig bij een teammeeting met de gidsen van dit seizoen. De teammeeting vond plaats in Volendam op de Jan Smit boot onder het genot van een drankje en een bitterbal. Het doel van de presentatie was om de gidsen bekend te maken met het convenant toerisme en te zorgen dat zij goed op de hoogte zijn van de regels wanneer zij Marken bezoeken. Zo mogen de groepen niet groter zijn dan 40 personen, en dienen toeristen er rekening mee te houden dat er op Marken echt gewoond en gewerkt wordt, en dat het geen openluchtmuseum is. De richtlijnen zijn in hun volledigheid te lezen in Bijlage 1 van het convenant.

Ook werd er de gelegenheid geboden aan de gidsen om hun ergernissen te delen. Zij gaven aan dat ze zich zo goed mogelijk aan de regels proberen te houden, en dat ze vaak zien dat het andere groepen zijn, niet van Tours & Tickets, die dat niet doen. Tegelijkertijd zijn zij vaak degenen die door Markers worden aangesproken op het slechte gedrag van de anderen. Ook krijgen ze regelmatig te maken met onbeschoft gedrag, zoals het al dan niet opzettelijk met de fiets aanrijden van toeristen.

De werkgroep toerisme heeft een emailadres (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) geopend waar zowel bewoners van Marken als gidsen en toeristen hun klachten kunnen delen. De werkgroep toerisme zal deze klachten verzamelen en hier zo nodig actie op ondernemen.

De Eilandraad is blij met de prettige samenwerking met Tours & Tickets, en de uitnodiging om het convenant te komen presenteren. Idealiter zouden alle touroperators een dergelijke samenwerking met de Eilandraad en de gemeente aangaan, bijvoorbeeld door het convenant te ondertekenen.


Afdrukken   E-mailadres