Bewoners en Toerisme

toeristenopmarkenZo gaan we het doen! 

Per 15 maart wordt het nr. 06-87167336 geopend waar iedereen die wat minder prettige ervaringen omtrent toerisme wil delen met de werkgroep toerisme via WhatsApp,
Let op dit nr. wordt niet gebruikt voor telefoonverkeer

Wat verwachten wij van u/jou?
• Een duidelijke omschrijving van de locatie en situatie
• Een of meerdere duidelijke foto’s of een filmpje
• Een eventuele oplossing
• Een e-mailadres waarop u/jij te bereiken bent

 

Mocht er overlast veroorzaakt worden laat ons dan weten door wat voor toerisme u overlast ervaart (individuele- of door groepstoerisme)
Is het georganiseerd of is het losse dagtoerisme probeer dit vast te leggen dmv foto of video

Kunnen wij, bewoners en Eilandraad dit sturen of ombuigen?
Geef duidelijk aan wat voor oplossing je aan zou willen dragen om eventuele ergernis te verminderen en wij zullen dit meenemen naar de gemeente in de vorming van beleid. Om een duidelijk beeld te krijgen willen wij deze zomer alle ervaringen van bewoners qua toerisme registreren.

Elke melding wordt door ons per mail beantwoord en zal meegenomen worden in een evaluatie. Ook daarvan zal iedereen op de hoogte gehouden worden.
Uiteindelijk zullen wij alle informatie gebruiken voor een presentatie aan de gemeente, waarmee we graag verder in gesprek willen gaan om een goede balans tussen wonen en toerisme te behouden.

Tot slot willen wij nog zeggen dat er geen namen of adressen van bewoners worden doorgegeven, mocht de gemeente dit willen hebben dan zullen wij dit eerst met de betreffende persoon bespreken.

Wij hopen op jullie medewerking om zo samen Marken leefbaar te houden.

Namens de Eilandraad WG Toerisme
Martijn Ruyg en Yvonne Ooms

 

 


Afdrukken   E-mailadres