×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 126 niet laden

Afstuderen of stage bij de Eilandraad?

 Afstuderen-en-diploma-uitreikingDe visie op de Toekomst van Marken is gereed maar nu begint het echte werk pas. Hoe gaan we met z’n allen ervoor zorgen dat de gewenste toekomst ook realiteit wordt? Daar kun jij als student en toekomstige professional op MBO-HBO-WO niveau ook aan meewerken door je stage periode of afstudeeropdracht te koppelen aan een van de onderwerpen of acties in de visie. De visie kan je vinden op onze website onder knop “artikelen” en dan de knop “toekomstvisie Marken”. Bij de werkgroepen van de Eilandraad zijn veel personen met specialistische kennis betrokken die je daarbij kunnen ondersteunen. Hieronder een impressie van een opdracht in het kader van toerisme.

marken-380x380

Toerisme is en blijft een dynamische branche die constant aan veranderingen onderhevig is. Niet altijd wordt toerisme als iets positiefs ervaren omdat het ook voor overlast en andere ontevredenheden kan zorgen, logisch. Toch zijn er voor elk probleem oplossingen. Hoe kun je er nou voor zorgen dat toerisme ook in een plaats zoals Marken voor alle betrokken partijen als positief ervaren wordt? Hoe kunnen meerdere partijen of mensen zich betrokken voelen? Dat is kort door de bocht gezegd wat ik heb onderzocht in mijn afstudeerscriptie ‘designing a transformative co-creation concept for the Eilandraad Marken through stakeholders engagement’. Ik ben in gesprek gegaan met inwoners , ondernemers, de gemeente en andere betrokken partijen om zo uit te vinden wat er anders en beter kan, gekeken naar het toerisme op Marken. Goede communicatie, veel interactie en vooral samenwerkingen met elkaar aangaan klinkt als voor de hand liggend maar zijn de belangrijkste factoren voor een positief en betrokken gevoel. Om dit gevoel en idee aan iedereen over te brengen is onder andere het gedicht ‘Op het eiland Marken’ ontstaan, het dient als inspiratiebron. Lees je het gedicht de ene kant op dan heeft het een negatieve ondertoon, maar omgedraaid is het ineens een positieve boodschap. Uiteraard zijn er veel meer aspecten waar ik me mee bezig heb gehouden dus wil je meer weten? De Eilandraad heeft mijn contactgegevens!
Willemijn Sluys, Master Imagineering

Je kunt je aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van de Eilandraad. Geef daarbij aan waar je interesse ligt en wat de opdracht vanuit je opleiding is zodat wij kunnen kijken welke mogelijkheden er zijn.

 

Vaak lezen we iets met een negatieve ondertoon terwijl het omgekeerd een positieve boodschap kan zijn.

Onderstaand een "Omgekeerd gedicht" gemaakt door Willemijn Sluys, februari 2015

 

PDF Icon


Afdrukken   E-mailadres