Reactie op zienswijze Eilandraad Ontwerp-Omgevingsvisie Waterland 2030

b veldOp 14 december 2016 heeft de Eilandraad een zienswijze ingediend op de Ontwerp-Omgevingsvisie Waterland 2030 van gemeente Waterland. Deze Omgevingsvisie is een belangrijk document voor de toekomst van Marken. In deze visie worden de hoofdzaken van het te voeren ruimtelijk beleid voor de langere termijn vastgelegd. Op 17 februari 2017 ontvingen wij een reactie van de verantwoordelijke wethouder op onze zienswijze. Deze reactie is verwoord onder nummer 25a t/m 25q in het document ‘Zienswijzenotitie & Nota van Wijzigingen – Omgevingsvisie Waterland 2030’. Zowel onze zienswijze als de het volledige reactiedocument van de gemeente staan onderaan dit bericht. Op 2 en 9 maart 2017 is deze ‘Zienswijzenotitie & Nota van Wijzigingen’ besproken en vastgesteld in de gemeenteraad.

Naar aanleiding van onze zienswijze is er één wijziging opgenomen en die gaat over de Boxenring. Het is nu dus ook de intentie van gemeente Waterland om bij de Boxenring geleidelijke transformatie naar onder meer wonen mogelijk te maken. Waar het gaat om de andere door ons ingebrachte zienswijzen heeft de gemeente wat ons betreft voldoende antwoord gegeven. Daarmee is onze visie op onderwerpen zoals leefbaarheid, waterveiligheid, woningbouw, natuur en duurzaamheid goed vastgelegd binnen door de gemeenteraad vastgestelde documenten.

Tijdens het debat in de gemeenteraad over de Omgevingsvisie is er ook gesproken over de ‘Pilot Waterlands Wonen’ en het rapport Wonen op Marken van het CDA. Uitgangspunt is en blijft daarbij dat er eerst wordt gekeken naar bouwmogelijkheden binnen de huidige bebouwingscontouren. Via aanmelding bij de genoemde pilot van provincie Noord-Holland blijft bouwen buiten deze contouren echter wel mogelijk. Op 28 maart 2017 heeft de Eilandraad een eerste gesprek met gemeente Waterland om mede de vervolgstappen te kunnen bepalen waar het gaat om woningbouw op Marken. Daarin vormt het 13 maart 2017 in Het Trefpunt gepresenteerde rapport ‘Marken boven Water’ een inspiratie voor hoe er ook waterbewust en duurzaam gebouwd kan gaan worden.

Wij houden u uiteraard via deze website, ons periodiek inlegvel en onze Openbare Vergaderingen op de hoogte van de voortgang. De eerst volgende Openbare Vergadering is maandag 26 juni 2017 om 20.00 uur in Het Trefpunt waar u uw mening kwijt kunt. Ook kunt u altijd uw reacties mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en/of onze werkgroep- of bestuursleden aanspreken.

PDF Icon Zienswijze Ontwerp-Omgevingsvisie Waterland 2030

PDF IconZienswijzennotitie & Nota van Wijzigingen Omgevingsvisie Waterland 2030


Afdrukken   E-mailadres