Start werkzaamheden loswal

hhnk logo 1Op maandag 8 juni 2020 start de Alliantie Markermeerdijken met de aanleg van een loswal in module 13, De Nes en Opperwoud. We leggen de loswal aan ten zuiden van Europarcs. Met deze brief informeren wij u over de werkzaamheden en wat u daar van merkt.

Wat gaat er gebeuren?
De loswal is één van de zes loswallen die aangelegd wordt langs de Markermeerdijken. Een loswal is een tijdelijk buitendijks werkgebied van zand. Bij de loswal komt een aanlegplaats waar tijdens de dijkversterkingswerkzaamheden schepen kunnen aanmeren om te laden en te lossen.

De loswal bestaat uit zand. We bouwen de loswal op door zand te sproeien, ook wel opspuiten genoemd. Dit gebeurt in verschillende ophoogslagen. Aan de kopse kant van de loswal, leggen we een losponton aan. Via dit ponton wordt materieel van de aanvoerende schepen overgezet naar de loswal. Dit is weergegeven op de afbeelding op de volgende pagina van deze brief.

Waarom gaat het gebeuren?
Om tijdens de uitvoering van de dijkversterking hinder en overlast naar de omgeving te beperken, voeren we meer dan 95% van de materialen aan via het water. Zoals zand, klei, grond en stenen. Vanaf de centraal gelegen loswallen vervoeren we de materialen verder binnen het werkgebied.


Werkzaamhdem loswalpng
Wat merkt u ervan?
We werken aan de loswal vanaf het water. U kunt werkgeluiden horen van de schepen en machines. Onze collega’s parkeren hun auto op de parkeerplaats bij de bouwkeet ten noorden van Uitdam.

We werken aan de dijk van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 19.00 uur. In de donkere periodes gebruiken we lampen op het werk. Door de lampen alleen op het werkgebied te richtenvoorkomen wij zoveel mogelijk lichtoverlast.

Wanneer gaat het gebeuren en hoelang duurt het?
Het werk aan de loswal start op 8 juni 2020. De volledige aanleg duurt ongeveer een jaar. Alle loswallen van het project gebruiken we gedurende de hele uitvoering van de dijkversterking. Na afronding van de dijkversterking, worden de loswallen weer verwijderd.

Meer weten?
Op onze website www.markermeerdijken.nl vindt u informatie over de voorbereidingen op de dijkversterking en waar we op dit moment aan het werk zijn. Heeft u naar aanleiding van deze brief nog vragen of opmerkingen, neemt u dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 0299-224510.


Afdrukken   E-mailadres