Nieuwsbrief januari 2020

Ringslang maart 201920 januari 2020: Gewijzigde datum informatieavond ringslangen
Op veler verzoek is er op maandag 20 januari as. om 19:30 uur in het Trefpunt een informatieavond waar biologen over de ringslangen op Marken zullen vertellen.

Te gast zijn Fred Haaijen en Jan van den Berg. Fred is stadsecoloog van de gemeente Amsterdam en coördinator van de ringslangwerkgroep Waterland Oost. Jan is een enthousiaste vrijwilliger die al veertig jaar in touw is om ringslangen te beschermen.

Ringslangen zijn mooie dieren. Maar hoe leven ze eigenlijk? En sinds wanneer komen ze op Marken voor? Hoe bijzonder zijn ze? Wat eten ze eigenlijk? En waarom zijn ze niet gevaarlijk? Heeft de aanleg van broedhopen langs de dijk echt iets te maken met de natuurcompensatie van IJburg? Hoe zit dat? Kortom: genoeg stof voor een interessante informatieavond!

Fred Haaijen en Jan van den Berg aan het werk zien? Zie video onderaan dit bericht:

 

 

 

 

 

Vacature bestuurslid communicatie
Ben jij een communicatiedeskundige?

Kent social media voor jou geen geheimen?

Weet jij de leeftijdscategorie tussen de 20 en de 40 jaar te bereiken en te boeien?

Wil je jouw talent ook inzetten voor vrijwilligerswerk?

Dan zoeken we jou!

De Stichting Eilandraad Marken bestaat geheel uit vrijwilligers die zich op verschillende onderwerpen inzetten voor het behoud van de leefbaarheid op Marken. Om de Marker bevolking goed te informeren, activeren en te verbinden, zijn wij op zoek naar iemand die onder andere:
• Onze website gaat bijhouden;
• De communicatie door middel van nieuwsbrieven en websiteberichten wil verzorgen;
• In heldere taal aan verschillende partijen kan uitleggen waar de Eilandraad mee bezig is;
• Onze jeugd middels social media kan aanspreken en betrekken bij onze doelstellingen.

We bieden je een kijkje in de keuken van het echte vrijwilligerswerk en samenwerking met gedreven vrijwilligers! Daarnaast ben je altijd voorzien van het laatste nieuws en daardoor een graag geziene gast op verjaardagsfeestjes en borrels!

Denk je nu; dit ben, wil en kan ik?

Schroom niet en mail nu! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 


Afdrukken   E-mailadres