Nieuwsbrief 7 mei 2020

kauwDe maatregelen vanuit de overheid om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn verlengd tot met 19 mei 2020 met aanpassingen voor jongeren in bepaalde leeftijdscategorieën. Hoewel we langzamerhand snakken naar iets meer mogelijkheden zijn veel restricties nog steeds van kracht met als de belangrijkste:

  • Blijf en werk zoveel mogelijk thuis;
  • Bij alles wat u doet: Houd 1½ meter afstand.

Ook vragen wij toch nog even voor aandacht voor uw boodschappenuitje naar Deen. Doe dit a.u.b. op een bewuste manier met aandacht voor de gestelde regels.

Allemaal nog even volhouden, we zijn op de goede weg.

Preventiemaatregelen
Naar Marken is uitsluitend bestemmingsverkeer toegestaan en het parkeerterrein op Marken en in de Nes zijn afgesloten tot met 19 mei 2020. Wielrenners en wandelaars vallen niet onder deze maatregelen.
Als Eilandraad hebben wij de gemeente geadviseerd het mogelijk opheffen van de afsluiting in samenspraak te doen met omliggende gemeenten om te streven naar een zo groot mogelijke spreiding van bezoekers over de regio. Tevens gevraagd om bij een eventuele openstelling na 20 mei extra toezicht te houden, zeker met Hemelvaart en Pinksteren.
Alle maatregelen blijven uiteindelijk een veiligheidsoverweging die door de Gemeente Waterland en veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland moet worden gemaakt.

OV Eilandraad juni 2020
Om iedereen te kunnen informeren over alle lopende projecten heeft de Eilandraad besloten om de openbare vergadering van juni via digitaal aan te pakken en via Kerk TV/YouTube uit te zenden.
Het bestuur van de Eilandraad is druk bezig om dit op juiste wijze te organiseren en daarmee zowel jongeren als ouderen de gelegenheid te geven om de vergadering vanuit huis te kunnen volgen. Hou hiervoor onze website en social media in de gaten!

Bericht van COV "Marken en Oranje"
Beste Markers,
We hopen dat jullie blij verrast waren met het historisch boekje 2020 in het kader van 75 jaar vrijheid. Dit boekje konden wij gratis bij jullie thuis bezorgen, met dank aan onze sponsoren. Wij zijn heel blij dat zij, ondanks de zware tijd voor hun bedrijven, spontaan mee wilden werken.
Er is nog een beperkte voorraad boekjes over. Degenen die extra boekjes zouden willen hebben om bv aan familie buiten Marken of eigen kinderen te geven, stellen wij in de gelegenheid om tegen kostprijs van € 2 per boekje extra exemplaren te kopen.
Wie interesse heeft, kan op IJsselmeerweg 72 een enveloppe in de brievenbus doen met erin:
*het te betalen bedrag
*een briefje met daarop je naam, het aantal gewenste exemplaren en het bezorgadres op Marken.
Wij zorgen ervoor dat de boekjes bij jullie bezorgd worden. Let op! Op is op! Indien alle boekjes op zijn en je hebt al betaald, krijg je de enveloppe met inhoud weer van ons terug. Houd onze Facebook pagina in de gaten voor de update van voorraad.

Koninklijke onderscheidingen
De Eilandraad feliciteert alle Markers die een onderscheiding hebben ontvangen. Het is jammer dat na jaren van inzet een erkenning en beloning van die inzet te krijgen zonder dat daar in het openbaar grote aandacht aan kan worden besteed.

Werkgroep Natuur & Milieu

Wist u dat....

Overige zaken

  • De bingo in het Voor Anker op Koningsdag was een groot succes. Mooi weer en heel gezellig. Compliment voor de organisatoren;
  • De jeugdraad heeft een winnaar uitgeroepen m.b.t. de logowedstrijd nl. Charissa Schipper. Zij zijn heel blij met dit mooie logo! Andere acties volgen!;
  • Foto speurtocht voor kinderen en lichtpuntjes kunnen gratis afgehaald worden bij ’t Marker Beertje;
  • COV "Marken en Oranje" heeft 2800 tulpen ontvangen van het Nationaal Comité 4 en 5 mei om te plaatsen bij de twee oorlogsgedenktekens voor het Trefpunt.
    Door bestuursleden van COV "Marken en Oranje" werden kransen gelegd.

 

 


Afdrukken   E-mailadres