Bouw nieuw gemaal Monnickendam

Gemaal de Poel. pngIn de komende jaren staan er in de omgeving een aantal grote projecten op de planning waarvan we op Marken zeker wat gaan merken. Eén van deze projecten is de bouw van het nieuwe gemaal de Poel langs de Waterlandse Zeedijk bij Monnickendam. De planning van HHNK is om vanaf september 2020 te starten met de werkzaamheden. De werkzaamheden worden zo gepland dat het verkeer zo min mogelijk hinder ondervind. Er moet echter wel door de gehele dijk en de N518 gebouwd worden dus het is onvermijdelijk dat het verkeer er iets van gaat merke. Het plan van het HHNK is om eerst een bypass te maken over de huidige parkeerplaats om zo de instroomzijde van het gemaal en de koker onder de weg te kunnen bouwen, Zie ook onderstaande tekeningen. Na deze fase (september 2020 tot mei 2021) wordt de weg terug gelegd op de huidige positie om de uitstroomconstructie aan de buitenzijde van de dijk te kunnen bouwen. In deze fase (van juni 2020 tot januari 2022) zal het fietspad van de kruin van de dijk naar beneden worden geleid, en na de werkzaamheden weer omhoog. Doorgang voor alle verkeer is dus mogelijk. De parkeerplaats is gedurende de bouwwerkzaamheden niet beschikbaar.

Gemaal de Poel deel2. png


In verband met de verkeersveiligheid is het plan om de snelheid ter plaatse van de bypass en in- en uitritten terug te brengen naar 50 km/h. Omdat het maar over een vrij kort stuk N-weg gaat is de verwachting dat de werkelijke vertraging voor verkeer van en naar Marken minimaal is, maar de situatie geldt natuurlijk wel voor lange tijd. De Eilandraad blijft in contact staan met HHNK om te zorgen dat de overlast voor Marken minimaal zal blijven. Hierbij ook kijkend naar de aanrijtijden van de hulpdiensten en aansluitingen van het openbaar vervoer.
Meer informatie kunt u vinden via de volgende link, https://www.hhnk.nl/nieuwbouw-gemaal-de-poel/. De omgevingsmanager is nu inmiddels de heer R. Gordijn en niet meer de heer K. Woestenburg.


Afdrukken   E-mailadres