Studenten onderzoeken verkeersprobleem Marken

logo windsheim

Noordhollands Dagblad 20-04-2019

Drie studenten van de Hogeschool Windesheim Flevoland zijn een enquête gestart onder de bevolking van Marken over de verkeersproblematiek op het eiland. Dat gebeurt in opdracht van de gemeente Waterland en de Eilandraad Marken. Doel is om de mate van overlast in beeld te brengen en eventuele oplossingen in kaart te brengen.

Het onderzoek door de studenten is een gevolg van een motie die in december vorig jaar door de Waterlandse gemeenteraad werd aangenomen. Het college van b en w wilde eigenlijk voorlopig geen actie meer ondernemen om verkeersproblemen op Marken op te lossen, maar de gemeenteraad vond dat de gemeente daarbij wel een actieve rol moest spelen.

Deelnemers aan de enquête wordt onder meer gevraagd naar de mate waarin zij overlast ondervinden van bezoekers die met hun auto het eiland oprijden in plaats van het grote parkeerterrein. Gevraagd wordt of de bewoners tevreden zijn met de handhaving van de regels en de onderzoekers zijn ook op zoek naar suggesties om het probleem het hoofd te bieden. Zo kunnen deelnemers aangeven wat ze vinden van bijvoorbeeld een slagboom, handhaving via een camerasysteem of dat de weg naar en ter hoogte van het parkeerterrein moet worden aangepast.

Ook worden de meningen gepeild over zwaar verkeer en de overlast van pakketbezorgers. Deelnemers kunnen onder meer aangeven of zij voorstander zijn van een centraal afhaalpunt voor pakketjes om zo het aantal bestelwagens in de smalle straatjes te verminderen.

De studenten die de enquête houden zijn verkeersdeskundigen in wording. Op basis van de resultaten maken zij een advies aan de gemeente en de Eilandraad. Meedoen kan tot 30 april.

 

knop enquete


Afdrukken   E-mailadres