×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 42 niet laden

Wijziging winkeltijdenverordening

De gemeenteraad van Waterland heeft op 19 januari 2012 besloten tot verruiming van de winkeltijdenverordening.

Onderstaande brief werd op 26 januari jl. door de Gemeente Waterland verzonden:

BRIEF VOOR ONDERNEMERSVERENIGINGEN/KERNRAAD MARKEN

Monnickendam, 26 januari 2012.

Geacht bestuur,

Zoals u weet is recent een wijziging van de Verordening Winkeltijden in de raad behandeld. De raad heeft op 19 januari jl. besloten om de binnenstad van Monnickendam, Broek in Waterland en Marken aan te wijzen als toeristische gebieden.

Wat houdt de wijziging in?

De wijziging maakt het mogelijk dat ondernemers in de binnenstad van Monnickendam, Marken en Broek in Waterland de mogelijkheid krijgen het gehele jaar op zon- en feestdagen hun winkel geopend te houden voor het publiek. In de huidige situatie is het nog zo dat openstelling op zondag slechts voor een beperkt aantal winkels geldt.

Wat zijn uw mogelijkheden?

Met deze verruiming in de verordening willen we als gemeente de winkels in de binnenstad Monnickendam, Marken en Broek in Waterland de mogelijkheid bieden om op de zondagen geopend te zijn voor het publiek. Hiermee kan een bijdrage geleverd worden aan de verlevendiging van de binnenstad Monnickendam, de kern Marken en de kern Broek in Waterland. Het is daarnaast voor deze aangewezen gebieden niet meer nodig een ontheffing aan te vragen om op zon- en feestdagen geopend te zijn. Uiteraard geldt voor de niet aangewezen gebieden de mogelijkheid om gebruik te maken van de 12-dagenregeling.

Wanneer gaat deze wijziging in?

De wijzigingsverordening publiceren wij in het digitale gemeenteblad van donderdag 26 januari aanstaande en treedt in werking op 27 januari aanstaande. Hierin staan ook de bezwaarmogelijkheden benoemd tegen het besluit van de gemeenteraad tot aanwijzing van de toeristische gebieden.

Vanaf 27 januari 2012 gelden de verruimde mogelijkheden tot openstelling voor de aangewezen gebieden en gelden voor de overige gebieden de 12-dagen regeling.

Wij verzoeken u vriendelijk uw leden hiervan op de hoogte te stellen.

Vragen?

Wanneer u vragen heeft over de gewijzigde verordening neemt u dan contact op met Marion Strooper. Zij is te bereiken op telefoonnummer:0299-658524.


Afdrukken   E-mailadres