×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 42 niet laden

Wandel-fietstocht 15 juli 2012 Bake for Life

Op 13 mei 2012 ontving de Eilandraad onderstaand mailbericht: 

Geachte mevrouw N. Huurman,

Hierbij wil ik u toestemming vragen om, gedurende onze wandel- en fietstocht op 15 juli a.s., door uw gebied te mogen gaan.

Wij als organisatie van Volendam in beweging, hebben een route gepland van Volendam via Marken weer terug naar Volendam.

Via Mw. Bruijns van Gemeente Waterland hebben wij vernomen dat u verantwoordlijk bent voor de goede gang van zaken omtrent te houden tochten.

Bake for life is het doel waarvoor deze aktie is en de opbrengst wordt daarna voor 50% geschonken aan de stichting ALS.

Bake for life organiseerd deze tocht voor het 5e jaar maar voor het eerst hebben wij een andere route en voor het eerst samen met de organisatie van Volendam in Bewegin.

Hierbij vragen wij u of er bezwaren bestaan tegen deze tocht of zijn er andere zaken waar wij rekening mee moeten houden.

Ik hoor het graag van u.

Met vriendelijke groet,

 

Elly Bijvoet  penn. Bake for life.

0653486127

 

Antwoord Eilandraad op 11 juni 2012:

Geachte mevrouw Bijvoet,

Wij hebben uw wandel- en fietstocht onder de aandacht gebracht van de Markerbevolking tijdens onze Openbare Vergadering van 4 juni jl.

Als tip kunnen wij u nog meegeven:

·         De omringdijk van Marken is niet echt geschikt voor grote groepen fietsers en wordt veelal gebruikt door wandelaars.  Om dit reden verzoeken wij u uw deelnemers erop te wijze hun snelheid te matigen op de omringdijk en rekening te houden met de wandelaars

 ·         De oude kern van Marken is eveneens ongeschikt voor grote groepen fietsers, ook hier verzoeken wij u uw deelnemers hierop te wijzen en te verzoeken hun snelheid binnen het dorp te matigen.

·         De straten binnen de oude kern van Marken zijn niet breed, wij verzoeken u uw deelnemers dan ook erop te wijzen dat het parkeren van fietsen op een veilig manier dient te gebeuren zodanig dat bewoners er met de auto, indien nodig, nog wel langs kunnen. Vooral op- en rond de haven is het druk met toeristen, laat men de fietsen dan parkeren aan de binnen- of buitenzijde van de havendijk.

·         Toiletgelegenheid; de omringdijk heeft alleen een toiletgelegenheid (Dixie) nabij de vuurtoren. In het dorp zijn er openbare toiletten op de haven en op- en nabij de parkeerplaats.

Tot zover onze tips.

Wij wensen u een mooie dag toe.

Met vriendelijke groet,

Neel Huurman

Secretaris Eilandraad Marken

 


Afdrukken   E-mailadres