Nieuws uit de werkgroep Openbaar Vervoer OV

ebsDe covid-19 pandemie raakt ons allemaal. We werken momenteel veelal thuis en dientengevolge reizen we dus flink minder. Dit heeft ook invloed op het openbaar vervoer. De bussen van en naar Marken zijn veel leger dan normaliter het geval zou zijn. Dit heeft tot gevolg dat de kosten niet meer opwegen tegen de baten. Om die reden heeft EBS moeten besluiten een versobering van de dienstregeling door te voeren. Voor de regio Waterland gaat het dan om een bezuiniging van 9%, welke zal worden doorgevoerd in de nieuwe dienstregeling, die ingaat op 3 januari 2021. Voor Marken betekent dit dat lijn 315 in de spits niet iedere 15 maar iedere 30 minuten zal gaan rijden. Deze bezuiniging wordt teruggedraaid zodra de reizigersaantallen daar weer aanleiding toe geven, laten we hopen ergens in de loop van 2021. 

Tegenover deze (noodgedwongen) bezuinigingen staan ook positieve veranderingen. Zo zal de laatste 315 uit Amsterdam Noord wat later gaan vertrekken, zodat deze aansluit op de aankomst van de laatste metro van de Noord-Zuid Lijn (metro 52). De laatste metro komt aan op metrostation Noord om 1:08 uur en de laatste 315 richting Marken vertrekt dan om 1:12 uur. Dit zal zeven dagen per week het geval zijn. 

Verder wordt op vrijdag en zaterdag de volgende overstap van Volendam via Monnickendam naar Marken geïntroduceerd voor bus N14:   verdienste van de Jeugdraad  Vertrek Volendam Julianaweg om 1:08 uur, aankomst Monnickendam Bernhardbrug om 1:16 uur. Vanaf Monnickendam Nieuwpoortslaan zal vervolgens lijn 315 om 1:23 uur vetrekken, met als aankomsttijd op Marken om 1:38 uur. 

Verder zullen er geen veranderingen worden doorgevoerd in de dienstregeling. Dit geldt voor zowel lijn 315 naar Amsterdam Noord als voor lijn 610 (schoolbus naar Volendam). 

Meer informatie over de gehele dienstregeling in de regio Waterland is te vinden op de website van EBS, via onderstaande link: 

https://www.ebs-ov.nl/waterland/actueel/nieuws/artikel/nieuwe-dienstregeling-waterland 

De volledige dienstregeling wordt uiterlijk 3 december gepubliceerd op de site van EBS. 

De dienstregelingen voor Marken zijn onder dit bericht van de werkgroep Openbaar Vervoer te lezen. 

Indien u een verbeterpunt heeft, een klacht of een andere opmerking over het openbaar vervoer van en naar Marken, laat dit dan weten aan de Eilandraad. Wij zullen hier dan mee aan de slag gaan.

 

Nieuwe dienstregel in PDF:

PDF Icon

Lijn 315a

PDF Icon

Lijn 610a

PDF Icon

Lijn N14a  


Afdrukken   E-mailadres