×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 42 niet laden

Bibliotheken in Waterland gered

Gemeente Waterland is er in geslaagd een overeenkomst af te sluiten met Karmac Bibliotheek Service om met ingang van 2014 het openbaar bibliotheekwerk te verzorgen. De overeenkomst wordt aangegaan voor een periode van tenminste vijf jaar. Met deze overeenkomst is de voortzetting van het openbare bibliotheekwerk in de gemeente Waterland veilig gesteld.

 


Vertrouwen
Wethouder Bert Schalkwijk is blij met de overeenkomst: “De offerte die Karmac heeft gedaan, gaf ons meteen voldoende aanleiding om gesprekken aan te gaan. Het is dan ook fijn om nu te kunnen zeggen dat we overeenstemming hebben bereikt. Uitgangspunt is dat het bibliotheekwerk in principe gelijk blijft. De vestigingen blijven allemaal in gebruik en de openingsuren blijven hetzelfde. Mogelijk worden die zelfs uitgebreid. Ook heeft Karmac aangegeven dat de tarieven in principe ongewijzigd blijven. Natuurlijk moeten er nog een aantal zaken nader worden uitgewerkt maar ik heb er vertrouwen in dat we de komende jaren kunnen rekenen op kwalitatief goed openbaar bibliotheekwerk”.

 

Bron: Website Gemeente Waterland
======

Hiermee lijkt de bibliotheek gered te zijn.

In het Noordhollands Dagblad van 20 februari jl. stond ook een stukje met als kop Vestigingen bieb Waterland blijven.
Daarin werd ook melding gemaakt dat de vier bibliotheken in Waterland openblijven ondanks dat in 2014 het budget van de gemeente Waterland van ruim 3 ton naar € 180.00 gaat!
De Gemeente Waterland heeft een akkoord bereikt met bibliotheekorganisatie Karmac, een particuliere instelling. Deze instelling kan de bieb voor dat geld wel openhouden omdat zij meer werken met vrijwilligers. Volgens de regels bij de huidige bieb instelling (de centrale bibliotheek) moet er gedurende de openingstijden altijd een beroepskracht aanwezig zijn, Karmac heeft die regel niet.

Het is de bedoeling dat de openingstijden van alle vestigingen hetzelfde blijven. Of dat helemaal gaat lukken is nog niet duidelijk. In elk geval blijft het aantal openingsuren gelijk.

De Eilandraad blijft de ontwikkelingen op de voet volgen en heeft de Werkgroep Bibliotheek voorlopig on hold gezet.


Afdrukken   E-mailadres