Agenda openbare vergadering november 2016

openbarevargaderingHierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van onze
OPENBARE VERGADERING
op maandag 28 november 2016
Locatie : Het Trefpunt
Aanvang: 20.00 uur, Zaal open vanaf : 19.30 uur


Agenda
1. Opening en mededelingen van de voorzitter
2. Presentatie Plan van Aanpak renovatie N518 (toegangsweg Marken)
3. Bereikbaarheid Waterland (zowel per Openbaar Vervoer als per auto)
4. Informatie over ontwikkelingen woningbouw Marken
5. Inrijden en parkeren binnen Marken
6. Rondvraag
7. Sluiting

 

Openingstijden groencontainer winterrooster
Vanaf december zal weer het winterrooster voor de groencontainer gelden, de openingsdagen zijn:
2016
November: alle zaterdagen
December: 10 december
2017
Januari: 14 januari
Februari: 4 februari en 18 februari
Maart etc. alle zaterdagen


Openingstijden zijn en blijven van 11.00 tot 13.00 uur


Verder kunnen we nog vrijwillige toezichthouders gebruiken, dus heb je zin om één of twee keer per jaar bij de groencontainer te staan als toezichthouder, meld je dan aan als vrijwilliger via 0299-601273 of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Indienen zienswijzen Ontwerp Omgevingsvisie 2030 kan tot en met 15 december 2016
In de ontwerp-Omgevingsvisie Waterland 2030 heeft de gemeente Waterland de hoofdzaken van het te voeren ruimtelijk beleid voor de langere termijn vastgelegd. Het ontwerp van de omgevingsvisie is tot stand gekomen door inbreng van bewoners, maatschappelijke organisaties, ondernemers en belangstellenden. Inwoners en belanghebbenden kunnen tot en met donderdag 15 december aanstaande weer mee doen aan het visieproces. Dat kan door per post of e-mail een reactie (zienswijze) in te dienen bij de gemeente. U kunt deze visie vinden via de websites van de Eilandraad (www.eilandraad.nl) en gemeente Waterland (www.waterland.nl/omgevingsvisie). Ook ligt de Omgevingsvisie ter inzage in het gemeentehuis in Monnickendam.


Directe aanleiding voor de Omgevingsvisie is de Wet ruimtelijke ordening (Wro). Deze wet verplicht alle gemeenten in Nederland een structuurvisie voor het eigen grondgebied op te stellen. In die visie moet het ruimtelijk beleid op hoofdlijnen worden vastgelegd. De term omgevingsvisie verwijst alvast naar de nieuwe Omgevingswet die onder meer de Wro gaat vervangen. Ook onder deze wet is het opstellen van een omgevingsvisie verplicht.


Als Eilandraad constateren wij dat de Omgevingsvisie grotendeels aansluit op onze eigen Visie voor Marken op de Toekomst welke wij op 1 februari 2015 hebben gepresenteerd. Naar verwachting zullen wij als Eilandraad ook een zienswijze indienen om bepaalde zaken te onderstrepen en/of aan te scherpen. Uiteraard plaatsen wij deze tegen die tijd op onze website www.eilandraad.nl zodat u hier kennis van kunt nemen.


Afdrukken   E-mailadres