×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 42 niet laden

Aanpassen bushaltes op Marken

De gemeente Waterland start binnenkort met het aanpassen van de gemeentelijke bushaltes. De haltes worden beter toegankelijk gemaakt voor mensen met een beperking. Het gaat om zes haltes in Monnickendam en de drie haltes op

Marken. Om deze werkzaamheden toe te lichten organiseert de gemeente een inloopavond, op donderdag 17 maart.  De inloopavond duurt van 18.00 tot 19.00 uur in het gemeenthuis in Monnickendam. U hoeft zich voor deze avond niet vooraf aan te melden.

Wilt u de overzichtstekeningen nu alvast bekijken? Dat kan online, via: www.waterland.nl/voor-inwoners/verkeer-vervoer/openbaar-vervoer.

 

Inloopavond

Tijdens de inloopavond op 17 maart kunt u de plannen / tekeningen bekijken en geeft de gemeente verdere toelichting. Ook zijn er tijdens deze inloopavond reactieformulieren aanwezig waarop u uw vragen/opmerkingen kunt aangeven

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen met de heer J. Verleg (medewerker wegen) of de heer N. Zwaag (medewerker verkeer en vervoer), via telefoonnummer (0299) 658 585.

 

 

Beter toegankelijk

De haltes worden opgehoogd, zodat de halte op gelijke hoogte komt met de vloer van de bus. Op deze manier kunnen reizigers met een rolstoel/rollators en reizigers met kinder- en wandelwagens makkelijker de bus in en uit. Daarnaast worden de haltes voorzien van ‘geleidetegels’. Zo kunnen mensen met een visuele beperking makkelijker in- en uitstappen. De bushaltes krijgen een speciale trottoirband zodat de bus ook dichter bij de halte kan komen. Tevens komen er extra fietsparkeerplaatsen. De werkzaamheden beginnen naar verwachting in maart of april van dit jaar.

Aanpassingen bushaltes

Het gaat om zes bushaltes in Monnickendam (Nieuwpoortslaan, Ringshemmen, Ooster Ee, Pierebaan, Swaensborch en Grote Kerk) en drie haltes op Marken aan de Kruisbaakweg en de Walandweg (Kerkbuurt en Minneweg). Om de halte in de bocht van de Lijnbaan/Ooster Ee toegankelijk te maken is het noodzakelijk deze halte te verplaatsen richting het winkelcentrum ’t Spil. Door deze verhoging en de nieuwe uitvoeringseisen is een halte in deze bocht namelijk niet langer mogelijk. De locatie van de oude halte neemt de gemeente weer op in de groenstructuur. Voor de halte Ringshemmen is het noodzakelijk het zebrapad enige meters te verplaatsen.

Voor alle haltes is het noodzakelijk enige aanpassingen in de openbare ruimte uit te voeren. De haltes zijn tijdens de werkzaamheden tijdelijk verplaatst. De werkzaamheden brengen enige overlast met zich mee. De gemeente probeert dit echter tot een minimum te beperken. Het aanpassen van de haltes maakt onderdeel uit van een breder pakket aan maatregelen om het openbaar vervoer te verbeteren. De Stadsregio Amsterdam betaalt 95% van de kosten.Op dit moment vinden er in dit verband ook werkzaamheden plaats aan de bushaltes langs de Provinciale wegen. Deze haltes vallen onder de verantwoordelijkheid van de Provincie Noord-Holland.

Inloopavond

Tijdens de inloopavond op 17 maart kunt u de plannen / tekeningen bekijken en geeft de gemeente verdere toelichting. Ook zijn er tijdens deze inloopavond reactieformulieren aanwezig waarop u uw vragen/opmerkingen kunt aangeven. De inloopavond duurt van 18.00 tot 19.00 uur in het gemeenthuis in Monnickendam.  Wilt u de overzichtstekeningen nu alvast bekijken? Dat kan online, via: www.waterland.nl/voor-inwoners/verkeer-vervoer/openbaar-vervoer.


Afdrukken   E-mailadres