×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 42 niet laden

Ontwerpvarianten Dijkversterking Marken 19 juni gepresenteerd

Door Rijkswaterstaat (RWS) zijn 19 juni de ontwerpvarianten van de Dijkversterking aan Projectgroep en Klankbordgroep gepresenteerd. Het gaat om de gehele dijk, m.u.v. het noordelijke gedeelte (Vuurtoren tot Bukdijk). Deze ontwerpvarianten wijken sterk af van wat er tijdens de Openbare Vergadering op 4 juni door de Eilandraad is gepresenteerd. 

 

 

it komt doordat eerdere meetgegevens (o.a. verhouding klei/veen) sinds een aantal maanden anders worden beoordeeld door de ontwerpers van RWS; waar de Eilandraad dus niet eerder over is geïnformeerd. Deze andere beoordeling leidt vooral tot extra stabiliteitsmaatregelen in de vorm van langere bermen aan de binnen en de buitenzijde. Verder zijn maatwerkoplossingen ontworpen voor de situaties bij de Noorderwerfstraat, Melisven en Rozewerf. Hieronder ziet u de diverse ontwerpen en een korte toelichting.

 

Mocht u vragen hebben, geef deze dan door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (contactpersoon: Jaap Boes). Wij proberen deze dan z.s.m. te beantwoorden. Inspraak op deze ontwerpen is overigens pas eind dit jaar mogelijk nadat e.e.a. formeel ter inzage is gelegd. Er kunnen tot die tijd nog wel wijzigingen worden aangebracht n.a.v. de vragen en opmerkingen van de Projectgroep en Klankbordgroep. Zodra de verslagen van deze bijeenkomsten beschikbaar zijn, zullen wij deze ook op onze website plaatsen.

Bij de binnenzijde van de dijk is gekozen voor een steil talud (1 : 3) met een extra zware binnenberm (bekleding gras). Hierdoor komt de dijksloot 11 tot 14 meter naar binnen.

Bij buitenzijde van de dijk is gekozen voor steil talud (1 : 3, bekleding betonzuilen) met een lange berm onder water van 8 tot 10 meter.

Bij de Noorderwerfstraat en Melisven wordt respectievelijk 150 en 100 meter damwand geplaatst omdat er aan de binnenzijde geen ruimte is voor een extra zware binnenberm.

Bij Rozewerf wordt aan de buitenzijde 70 meter damwand geplaatst i.v.m. de ijsbrekers en omdat bij een keuze voor een buitenberm er zettinggevaar dreigt voor Rozewerf.

Bij Rozewerf is aan de binnenzijde niets nodig (de terp zelf is hoog en stabiel genoeg). Ter plaatse van de tuinen tussen De Heuvel en Rozewerf wordt 95 meter damwand geplaatst waarvan de bovenzijde bijna overal uit het zicht onder de grond verdwijnt.


Afdrukken   E-mailadres