×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 42 niet laden

Onderzoek Rijkswaterstaat naar dijk rond Marken

Rijkswaterstaat gaat in mei 2012 onderzoek doen naar de primaire waterkering op Marken.  Een primaire waterkering is een dijk die beschermt tegen het buitenwater. De dijk rond Marken is zo’n primaire waterkering.

Het is een belangrijk onderzoek dat Rijkswaterstaat uitvoert om te kunnen bepalen of en welke maatregelen nodig zijn om de veiligheid voor de bewoners te kunnen blijven waarborgen.

 

Het onderzoek bestaat uit twee delen:

  1. met behulp van peilbuizen wordt onderzoek gedaan naar de waterspanningen in de dijk. Aannemingsbedrijf fa. de Ruiter gaat een aantal peilbuizen plaatsen op de Noordkade en de Havendijk. De buizen blijven een jaar lang staan. Om deze buizen te kunnen plaatsen wordt enig graafwerk verricht. Na het plaatsen steken de buizen niet boven het maaiveld uit zodat bewoners en recreanten daarvan geen hinder zullen ondervinden.
  2. de invloed van aanwezige bebouwing op de Havendijk op de stabiliteit van de waterkering wordt onderzocht. Daarvoor moeten medewerkers van de fa. Bouwrisk in de woningen kunnen kijken hoe de bouwsituatie aan de achterkant (het binnentalud) er op de dijk eruit ziet. Dat geldt voor de nummers 1 t/m 7 en 19 t/m 37 in de Havenbuurt/Havendijk. In de loop van mei neemt de aannemer met deze bewoners van de Havendijk contact op om op afspraak de woning te kunnen bekijken.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over het onderzoek ? Dan bent u hartelijk welkom op de voorlichtingsavond op maandagavond 23 aprilvan 19.30 uur tot uiterlijk 21.00 uur. Deze avond wordt georganiseerd door Rijkswaterstaat en de aannemer en vindt plaats in het Trefpunt op Marken. De betreffende Havendijkbewoners ontvangen vrijdag 13 of zaterdag 14 april een brief met uitnodiging.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de Landelijke Informatielijn Rijkswaterstaat via telefoonnummer (0800) 80 02. .


Afdrukken   E-mailadres