Clean Up Day geslaagd

Op initiatief van de Stichting Eilandraad Marken en Bernice Perk Uitvaartbegeleiding hebben vrijwilligers, van jong tot oud, afgelopen zaterdag de algemene begraafplaats aan de Buurterstraat op Marken een ‘’ gegeven. Met ruim vijftig vrijwilligers mag de actie een GROOT SUCCES worden genoemd. Na vier uur hard werken heeft er een ware metamorfose plaatsgevonden op de Marker begraafplaats en is het weer een respectvolle herdenkingsplaats geworden.

Gemeente Waterland heeft, door onder andere ook onderhoud in de andere kernen, te weinig tijd en capaciteit om de begraafplaats eruit te laten zien zoals wij Markers dat wensen: netjes en  respectvol. De inwoners van Marken hebben, in goed overleg met Gemeente Waterland, daarom het heft in eigen hand genomen om de begraafplaats een aanzicht gegeven zoals de Markers vinden zoals het hoort. Namens de buitendienst van Gemeente Waterland was Brian Schipper aanwezig.

De organisatie had vooraf een aantal zaken duidelijk kenbaar gemaakt bij de start van de dag in dorpshuis het Trefpunt. Allereerst dat alles respectvol moest worden behandeld. Tevens had het Knekelhuisje (werkhuisje) van binnen én buiten een grondige opfrisbeurt nodig. De overige werkzaamheden waren onder andere:

  •  Graven onderhouden
  •  Grafpaaltjes recht zetten
  •  Verwijderen van kapotte potjes en bakjes
  •  Verwijderen van planten in volle grond
  •  Verwijderen van onkruid en afval
  •  Snoeien van bomen/takken waar nodig
  •  Bladeren en zaailingen verwijderen

Na de gedane werkzaamheden was de begraafplaats op Marken weer netjes en is het weer een respectvolle plek voor onze overledenen. De wens van iedereen is dat deze plek ook netjes blijft in de toekomst.

Oproep

Naar aanleiding van deze ‘clean-up-day’ kwam het idee om met een groep vrijwilligers eens per twee maanden een opruimronde te organiseren op de begraafplaats. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en net als zaterdag ‘maken vele handen licht werk’.   

Ook worden binnenkort big bags met schelpen door de gemeente Waterland aangevoerd, die de Markers zelf mogen verspreiden over de graven. Ook voor deze actie kan je aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

En alle vrijwilligers die zaterdag aanwezig waren: DANK JE WEL!!!

Foto van de begraafplaats op MarkenFoto van de begraafplaats op MarkenFoto van de begraafplaats op MarkenFoto van de begraafplaats op Marken 

Afdrukken   E-mailadres