Ondergrondse containers

gebruik en verdeling OG Restafval containersBeste inwoners van Marken,

Het nieuwe ondergrondse afval inzamelsysteem in de kern van Marken wordt goed gebruikt! De restafvalcontainer aan de Kruisbaakweg (tegenover de supermarkt) blijkt veruit het populairst te zijn. Misschien heeft u zelf ook al eens gemerkt dat deze container vaak helemaal vol zit. We begrijpen dat dit erg vervelend is.

De vrachtwagen die de containers leegt moet bijna wekelijks een extra rit maken voor deze overvolle container, wat vaak onhaalbaar is in de planning en bovenal niet erg duurzaam is. Daarbij blijkt dat de overige twee containers nog genoeg ruimte over hebben. 

Om het afvalaanbod meer te verspreiden over de drie ondergrondse containers op Marken, vragen wij u vanaf heden gebruik te maken van de verspreiding zoals in onderstaande kaart is aangegeven. De ondergrondse containers bij locatie Dorpshuis en Zereiderpad/ Walandweg worden op deze manier vaker gebruikt.

We hopen hiermee het probleem van de overvolle containers op te lossen. We vinden aansturing van de container Kruisbaakweg middels aangepaste afvalpasjes op dit moment niet nodig is, dit kan veranderen wanneer de problemen aanhouden.

Voor ieders woongenot op Marken vragen we u dan ook vriendelijk om mee te werken en uw restafval te deponeren in de ondergrondse container die op de kaart aan uw adres gekoppeld is.

Alvast veel dank voor uw medewerking.


Afdrukken   E-mailadres