Brandweer VR Experience

Brandweer WaterlandBeste inwoner van Marken,


Brand. Iets waar we liever niet aan denken. Want zelfs een kleine brand kan al veel schade en leed veroorzaken. Toch is het een belangrijk onderwerp om bij stil te staan.


De historische buurten op Marken kenmerken zich door houten huizen die vaak dicht op elkaar zijn gebouwd. De kans dat een brand zich snel uitbreid, is hierdoor groter. Brandpreventie is daarom belangrijk. Brand voorkomen is immers altijd beter dan blussen. Gelukkig is dit niet moeilijk. Al met een paar simpele maatregelen verklein je de kans op brand. Of als het toch mis gaat, beperk je de schade.


Hoe doe ik dat?

Op maandag 17 juni geeft Brandweer Zaanstreek-Waterland tijdens het plenaire deel van de vergadering van de Eilandraad Marken een presentatie over brandveiligheid. Tijdens deze presentatie ‘Brandveilig Leven’ staan we stil bij wat je kunt doen om de brandveiligheid thuis te vergroten. Centraal staan het voorkomen van brand, het tijdig ontdekken van brand en het veilig vluchten, mocht het onverhoopt toch misgaan.


Brandweer VR Experience

Ook zijn we vanaf 19:00 uur aanwezig bij ‘t Trefpunt met onze Brandweer VR Experience. De Brandweer VR Experience is een unieke virtual reality (VR) beleving in 360°. Je leert hoe je brand voorkomt en ervaart wat je moet doen als er brand uitbreekt. Wil je meer weten over de Brandweer VR Experience? Kijk op www.brandweer.nl/zaanstreek-Waterland. Hier kun je ook alle informatie teruglezen over brandveiligheid.
Vragen over brandveiligheid? Neem contact op met Sebastiaan Weelderen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 088 - 751 20 00.


Afdrukken   E-mailadres